Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща утре с представители

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща утре с представители
Коментари Харесай

Ще има ли промяна в конкурса за ремонта на столичния площад Света Неделя“?

Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща на следващия ден с представители на Камарата на архитектите. Работната среща е поради настояването на камарата за смяна в състезанието за площад „ Света Неделя. По тяхно искане условията за присъединяване в състезанието към този момент бяха занижени един път. На срещата ще участва и основния проектант на столицата Здравко Здравков, който е изрично срещу повече промени.


Срещата с Камарата на архитектите е по избор на кмета Фандъкова. Ще се разясняват изискванията на състезанието за реорганизация на площад „ Света Неделя ", които ограничавали конкуренцията. Главният проектант на София обаче счита, че площадът пред храма „ Св. Неделя “ не е опитно поле и няма да разреши някой да се упражнява там.
арх. Здравко Здравков: Искам да има съответната отговорност, зад всяко едно проектантско решение да седи човек, който е виновен, да си носи проектантските отговорности, а не да пристигна някой, който да каже „ Аз не знам по какъв начин се прави, по плана беше нещо друго “.  Протест в София в символ на противоречие с качеството на ремонтите Протест в София в символ на противоречие с качеството на ремонтите
Напрежение и арест пред столичната община по време на митинг в символ на противоречие с качеството на поправки в центъра на София. Протестиращите, измежду ко...

От Българска социалистическа партия желаеха да има и от време на време отчитане на стадиите на сходни основни планове и попитаха от къде ще бъде финансиран „ контрола на контрола “.
Милка Христова, БСП-София: Точно от кое перо на плана или от персоналните финанси ли на госпожа Фандъкова ще бъде плащано за този „ надзор на контрола “. Малина Едрева, ръководител на групата на ГЕРБ, СОС: Творческият съвет на столична стратегия „ Култура “ се събира един или два пъти месечно безусловно безплатно, това е въпрос на чест за работа за града.  © Карина Караньотова, Българска национална телевизия
Ремонтът в градинката сред СУ „ Св. Климент Офридски “ и Народното събрание е в разгара си. Премахнати са жълтите павета. Причината е, че жълтите павета са доста хлъзгави за пешеходците.

Те се съхраняват и се изполват за подмяна, когато се наложи.
 © Българска национална телевизия / АРХИВ
Предстои и цялостна реорганизация на релсите по бул „ Цар Борис III “ и ул. „ Каменоделска “. По тях ще тръгнат и нови мотриси. Това ще стане с отпуснатите от Европа близо 47 милиона евро за модернизиране на трамвайния превоз.
Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза: Съответно с новите трамвайни 13 мотриси ще се направи метаморфоза, тъй че най-старите мотриси като тези, които се движат по линия 6, ще бъдат изведени от екплоатация.
Реконструкцията на най-натоварената трамвайна линия номер 5 ще стартира напролет на 2019-та.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР