Кметът на София Йорданка Фандъкова се изказа крайно песимистично относно

Кметът на София Йорданка Фандъкова се изказа крайно песимистично относно ...

Фандъкова: Очаква се кризата да продължи и догодина.


Кметът на София Йорданка Фандъкова се изказа крайно песимистично относно последствията от пандемията от коронавирус, заради която България е в извънредно положение вече втори месец. Според нея кризата няма да отшуми до края на 2020 г.

"Някои от ремонтите в столицата ще бъдат отложени. Част от тях ще бъдат забавени, а други ще бъдат направени догодина. Очаква се кризата да продължи и през следващата година", заяви пред БНТ Фандъкова, говорейки за стратегическите проекти на Столична община.

За първите четири месеца приходите на общината са намалели с 90 млн. лв. През юли предстои да се направи втора актуализация на бюджета, след получаване на данните от полугодието. По думите ѝ транспортът е най-потърпевш.

Фандъкова обясни, че най-важното е да се запази финансовата стабилност на общината. Но подчерта, че "сега не е време да се увеличават данъците и таксите". Кметът е възложила на всички структури на общината да работят за привличане на допълнителен ресурс.

Тя потвърди, че "синята" и "зелената" зона за паркиране в централните части на София ще останат безплатни "поне до Гергьовден".

Източник: segabg.com