Кметът на София Йорданка Фандъкова се изказа крайно песимистично относно

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова се изказа крайно песимистично относно
Коментари Харесай

Фандъкова: Очаква се кризата да продължи и догодина

Кметът на София Йорданка Фандъкова се изрече извънредно песимистично по отношение на следствията от пандемията от ковид, поради която България е в изключително състояние към този момент втори месец. Според нея рецесията няма да отшуми до края на 2020 година

" Някои от ремонтите в столицата ще бъдат отсрочени. Част от тях ще бъдат забавени, а други ще бъдат направени следващата година. Очаква се рецесията да продължи и през идната година ", съобщи пред Българска национална телевизия Фандъкова, говорейки за стратегическите планове на Столична община.

За първите четири месеца приходите на общината са намалели с 90 млн. лева През юли следва да се направи втора актуализация на бюджета, след приемане на данните от полугодието. По думите ѝ превозът е най-потърпевш.

Фандъкова изясни, че най-важното е да се резервира финансовата непоклатимост на общината. Но акцентира, че " в този момент не е време да се усилват налозите и таксите ". Кметът е упълномощила на всички структури на общината да работят за привличане на спомагателен запас.

Тя удостовери, че " синята " и " зелената " зона за паркиране в централните елементи на София ще останат безвъзмездни " най-малко до Гергьовден ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР