Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на изпълнителните директори на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на изпълнителните директори на
Коментари Харесай

Въвежда се задължително еднопосочно движение на пазарите в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на изпълнителните шефове на общинските търговски сдружения, ръководещи пазарите, да основат организация, с която да се подсигурява съблюдаване на всички ограничения против разпространяването на Коронавирус 19, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Ръководствата на пазарите би трябвало да вкарат следен достъп за да не се позволява наличието на огромен брои хора, както и да провеждат наложително еднопосочно придвижване - обособен вход и излаз на пазара, с цел да не се смесват потоците от хора. Задължително е спазването на отдалеченост от 2 метра сред търговци и клиентите, както и потреблението на персонални защитни средства.

Пазарите би трябвало да се почистват и дезинфектират регулярно.

Служители на Столичната РЗИ и Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за спазването на ограниченията.
След ден работа: Затварят пазарите, които не съблюдават ограниченията за сигурност Разпореждането е на премиера Бойко Борисов
Ръководствата на пазарите имат задачата и да осведомят продавачите и консуматори, в това число и посредством осведомителни табели, за нуждата от предотвратяване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на ограниченията.

Изпълнителните шефове на общинските търговски сдружения, ръководещи пазари, имат задачата и да извършат разбор и оценка на наличните пазарни площадки, разположение, потенциал, налични заграждения или опция за построяването им и при опция да основат организация за действието на кооперативни и фермерски пазари.

На кооперативните и фермерски пазари не се позволява продажбата на живи животни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 611 18 24 48 Света 1 535 795 17 835 89 873 340 066 Заразени* Нови Починали България 611 18 24 Света 1 535 795 17 835 89 873
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР