Кметът на София Йорданка Фандъкова разгледа автобус тип хибрид. Превозното

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова разгледа автобус тип хибрид. Превозното
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ! Фандъкова изпробва бъдещата най-нова придобивка на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова прегледа рейс вид хибрид. Превозното средство ще бъде тествано, с цел да се реши дали да се закупува.
Автобусът бе показан на паркинга пред Националния стадион " Васил Левски " в столицата. Той ще бъде тестван по софийските улици, с цел да се реши дали общината ще закупи общо 20 такива автомобила за обновяването на превоза. Хибридният рейс ще бъде пробван по маршрута на трамвай номер 10, който минава през центъра на София.
Експерти и водачи на градския превоз ще преценяват дали такива рейсове могат да се употребяват в столицата.
Хибридното транспортно средство е дело на чешката компания Solaris. Именно тя е производител на тролеите Skoda Solaris, които от няколко години към този момент пътуват в София, изясни Йорданка Фандъкова.
Тестовият интервал на новия рейс е 10 дни. За това време специалисти, водачи би трябвало да решат дали СТолична община ще закупи такива рейсове.
До края на годината, в случай че бъде утвърден рейсът, Следствен отдел към окръжна прокуратура ще закупи 20 броя хибридни рейса и 20 електробуса.
Кметът предложи и други производители да показват в София рейсовете си. Така би имало по-голяма конкуренция, посочи Фандъкова.










Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР