Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строително-ремонтните дейности

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строително-ремонтните дейности
Коментари Харесай

Фандъкова провери ремонтните дейности в Северния парк


Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира осъществяването на строително-ремонтните действия в Северния парк. В момента се работи в региона при входа на парка в кв. "Свобода " на ул. "Народни будители ". Над 95% от дейностите на сегашния стадий от реконструкцията са изпълнени, уточни Фандъкова и добави, че са построени поливна система, две нови детски площадки, спортна площадка, кучешка площадка, осветяване и канализация.

Кметът Фандъкова уточни, че през 2015 година е завършен първият стадий на Северния парк, който е бил на стойност 2,5 млн. лева За този стадий са отпуснати към 1,5 млн. лева, като средствата са от приватизационния фонд от продажбата на "Общински банка ". По думите й към този момент е кандидатствано за продължение на работата по парка. Като краен резултат планът би трябвало да включи цялостната реорганизация на този вход на парка, с което на процедура ще са актуализирани към 140 дка паркови пространства.

Районният кмет инж. Димитър Димов уточни, че до края на идната година се надява да завърши реконструкцията на тази част от Северния парк. Той означи, че се резервира цялата архитектура, която е основана през 1977 година Кметът Йорданка Фандъкова отхвърли обвиняванията, че се влага единствено в центъра и добави, че големи вложения се вършат и в крайните региони като "Надежда " и "Витоша ".

Тази година направихме първия стадий на парк "Въртопо " в регион "Младост ", продължава реконструкцията на розариума в Борисовата градина, в Южния парк беше освежен още един вход откъм бул. "Гоце Делчев ", разяснява Фандъкова и добави, че се работи и по по-малки, само че доста значими градини като градината на последната спирка на трамвай номер 5 в кв. "Княжево ".

Следващата година продължаваме с политиката на поддръжка и разширение на зелените системи, сподели Фандъкова като уточни идващия стадий на Северния парк, началото на новия стадий на парк "Възраждане ". По думите й продължава работата в Борисовата градина, в парк "Дружба ", цялостната реорганизация на Западен парк.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР