Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина
Коментари Харесай

Фандъкова провери изграждането на детска градина за три групи в кв. „Мусагеница“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира построяването на детска градина за три групи в кв.„ Мусагеница “.

„ Тук се построява нова постройка за 3 нови групи, които ще се прибавят към 10-те, които към този момент съществуват. Старата детска градина е напълно санирана, с изцяло актуализирани съоръжения, което значи, че няма да има разлика за децата, които ще учат в остарялата и в новата детска градина “, сподели столичният кмет.

Тя уточни, че ролята на районните кметове е доста значима, тъй като те са хората, които би трябвало да намерят терен, място и опция за създаване на детски градини, а Общината да обезпечи финансирането.

„ Финансирането за тази нова постройка е над 1.5 млн. лева Тя взема решение и казуса с неналичието на физкултурен салон - досега в детската градина не е имало обособена зала за физкултурен салон. Вече е поръчано и оборудването “, означи столичният кмет.

" Имам уверението, че от есента към този момент ще могат да се одобряват деца в новата яслена и в двете нови култивиран групи, а съгласно кмета на региона това значително ще реши и въпросът с дефицита тук-там в детските градини в кв. „ Мусагеница “, съобщи Фандъкова.

„ Това е една от общо 15-те нови здания на детски градини, които сме заложили за тази година. Седем от тях към този момент се строят, 8 следва да стартират всеки миг. Това е методът за решение на проблемите на родителите, за ограничение на проблемите с дефицита тук-там в детските градини “, означи столичният кмет, представен от „ Фокус “.

 „ Това е пътят - работим интензивно и имаме съществени вложения в просветителна инфраструктура ".

" Вече са над 80 млн. лева вложенията в обучение от страна на Столичната община единствено за тази година. Наред с новите детски градини построяваме и 10 учебни здания, строителството на които сега тече. От тях в 5 има и физкултурни салони “, уточни Фандъкова. „ Спорт и обучение, това за мен е грижата за децата и за фамилиите. Това е и най-важната задача “, означи тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР