Кметът на София Йорданка Фандъкова призова столичани, които се отопляват

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова призова столичани, които се отопляват
Коментари Харесай

Фандъкова призова: Не се отоплявайте на дърва

Кметът на София Йорданка Фандъкова прикани столичани, които се отопляват на дърва и въглища и имат опция, да употребяват различен метод на отопление.

" През зимата към 40% от замърсяването на въздуха идва от битовото отопление на дърва и въглища. В дни с мъгла, то се задържа в приземния пласт и заради котловинния темперамент на релефа на София мъчно се разсейва. Поради тази причина Столична община отбрани планове за безплатната замяна на печките на дърва и въглища на 20 хиляди семейства в София. Призоваваме всички жители, които употребяват този метод на отопление, да подават заявление за присъединяване. В момента Столична община инсталира и коминни филтри на семейства, които употребяват твърдо гориво за отопление в регионите " Красна поляна " и " Слатина ", заяви Фандъкова, представена от Днес.бг.

До три пъти над нормата фини прахови частици са регистрирани през последното денонощие в София, оповестяват от пресцентъра на Столична община.

В известието се прецизира, че през миналото денонощие са били регистрирани среднодневни превишения до 3 пъти над нормата от 50 мкг/куб. м на 4 от 5-те градски станции.

Прогнозата е концентрацията на фини прахови частици в границите на днешния ден да понижава.

Във връзка с записаните превишения и през днешния ден екипи на Столичния инспекторат не престават изключителни инспекции за нерегламентирано горене на боклуци. Последните дни са осъществени над 60 инспекции.

От Столична община приканват жителите да подават сигнали на телефон 02 987 55 55.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР