Кметът на София Йорданка Фандъкова призова гражданите на Софияда променят

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова призова гражданите на Софияда променят
Коментари Харесай

Фандъкова призова столичани да променят своите навици

Кметът на София Йорданка Фандъкова прикани жителите на Софияда трансформират своите привички, тъй като за опазването на въздуха чист може да способства всеки. През последните четири дни столицата страда от извънредно замърсен въздух, само че кметицата по този начин и не приложи мярката “зелен билет “, която разрешава на жителите да употребяват градския превоз за целия ден против 1 лев.

Пред Нова телевизия Фандъкова тя настоя, че хората би трябвало да употребяват градския превоз. " Да реализираме единодушие в цялото общество, че замърсяващите коли да заплащат повече ", сподели още тя.

В отговор на коментар на водещите, че не всеки има опция да си купи по-скъп автомобил, кметът на София изясни: " Като не мога да употребявам по-чиста кола, ще употребявам градския превоз ".

" Критикуват ме, че не вършим по-смели стъпки, а като създадем дребна стъпка, споделят: " Не не в този момент, не е заслужено, " сподели Фандъкова и подсети, че " градът се задъхва от коли ".

Столичната община от години е подложена на критика, че не прави промяна на градския превоз. Под “реформа “ кметството схваща на първо място замяна на транспортните средства, само че не и въвеждане на интелигентни системи за заплащане и потребление на превоз, нови схеми и по-удобни написания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР