Кметът на София Йорданка Фандъкова представи проектите на София, реализирани

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова представи проектите на София, реализирани
Коментари Харесай

Столична община е защитила европроекти за близо 3 млрд. лв.

Кметът на София Йорданка Фандъкова показа плановете на София, осъществени в програмен интервал 2007 – 2013 година, както и в сегашния програмен интервал, пред членове на Европейския парламент от Комисията по районно развиване, отпред с госпожа Искра Михайлова –председател на Комисията по районно развиване на Екологичен потенциал.

За програмен интервал 2007 – 2013 година Столична община е защитила общо 89 плана с европейско финансиране на обща стойност близо 3 милиарда лева (от тях 2 милиарда лева безплатна финансова помощ), от които: 53 плана по Оперативни стратегии на Европейски Съюз, 36 плана по общностни стратегии на Европейски Съюз и стратегии за териториално съдействие. Кметът Фандъкова показа плана за уголемение на метрото, за завода за боклуци, модернизирането на градския превоз, ремонта на парка на НДК, разкриването на културно-историческо завещание и откриването на Музея за история на София и други.
Третата линия на метрото на София бе първият утвърден по новата Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура ". Третият лъч на метрото с дължина 12 км и 12 метростанции се планува да бъде приключен в края на 2019 година В момента с метрото всекидневно се придвижват към 350 хил.души.

Очаква се с стартирането на третата линия на метрото близо 500 хиляди души да употребяват този превоз. Освен транспортните изгоди метрото има и значим екологичен резултат. С настоящите две линии се икономисват 75 хиляди тона нездравословни излъчвания, а с построяването на третия лъч те ще бъдат 90 хиляди тона годишно.
Членове на Европейския парламент посетиха метрото, разгледаха Музея за история на София и Ларгото, както и центъра за ръководство на трафика на София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР