Кметът на София Йорданка Фандъкова посети българското училище към Посолството

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова посети българското училище към Посолството
Коментари Харесай

Фандъкова на посещение в Лондон

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети българското учебно заведение към Посолството на България в Лондон. Тя беседва с шефа Снежина Мечева, с учителите и се срещна с възпитаници от 5-ти и 6-ти клас, оповестиха от Столична община.

Българското учебно заведение към Посолството на България в Лондон съществува от 1987 година и е едно от най-старите образователни заведения зад граница, след българските учебни заведения в Москва и Женева. От образователната 2008/2009 година с изключение на класове от 1-ви до 8-ми клас в учебното заведение се открива и гимназиален курс и сега в него се образоват към 230 възпитаници.

Директорът Мечева благодари на Фандъкова за поддръжката към българските учебни заведения в чужбина. Кметът подари на учебното заведение книги и показа голямото си почитание към труда на учителите и на учениците, които съхраняват българския дух зад граница.

В Лондон Фандъкова ще организира срещи във връзка със съдействие в областта на околната среда, превоза, вложенията и сигурността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР