Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните
Коментари Харесай

Фандъкова: Днес започваме смяната на ограничителите по ул. "Граф Игнатиев"

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че промяната на рисковите ограничители " перки на акула " с чугунени колчета ще стартира още през днешния ден. Те са към 630 броя и още преди три месеца, през май, бяха определени като модел.

Още на 18 юли Фандъкова разгласи пред " Дневник ", че " ограничителите всеки миг ще бъдат заменени. Вече са създадени новите. " Днес, месец по-късно, тя изясни забавянето на промяната, тъй като трябвало време за производството им.

" Защо чак в този момент? Защото трябваше първите партиди да се произведат. Те към този момент са в София и от през днешния ден стартира монтажът. Ще продължи няколко дни и чакам да осигурим по-голяма сигурност за хората на ул. " Граф Игнатиев ", разгласи кметът на София.

На въпрос на " Дневник " за какво ул. " Граф Игнатиев " още няма публикуван Акт 16, който действително позволява използването на улицата след осъществения ремонт, Фандъкова сподели: " Това са експертни въпроси, ще ви отговорим в допълнение ".

Акт 16 се издава от държавна приемателна комисия, назначена от Регионалната дирекция за народен строителен надзор в София (РДНСК). Тя би трябвало да ревизира обекта и да удостовери, че той е кадърен и безвреден за прилагане от хората, в тази ситуация ул. " Граф Игнатиев ", площадите " Славейков " и " Гарибалди ". Сега те имат публикуван единствено Акт 15 на 21 май от фирмата-надзорник на ремонта и от възложителя – Столичната община.

С него се одобри, че градежът е приключен. Към този акт тогава бяха добавени някои забележки по качеството на ремонта, които трябваше да се отстранят до 28 май. В тях не фигурираше промяната на рисковите ограничители " перки на акула ", обясниха тогава от надзора, защото изборът на новите чугунени колчета бил изработен след подписването на контракта сред фирмата-изпълнител " Джи Пи Груп " и възложителя Столичната община.

По тази причина новите 630 чугунени колчета ще бъдат платени от общинския бюджет. Монтирането им ще е за сметка на фирмата-изпълнител на ремонта " Джи Пи Груп, посочи Фандъкова. Опасните каменни ограничители ще бъдат употребени на други публични места – в паркове да вземем за пример, изясни тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (105)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР