Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че има регистрирани заразени

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че има регистрирани заразени
Коментари Харесай

Заразени майки и деца в детска градина в столичния квартал Дружба

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че има регистрирани инфектирани с новия ковид в 185-та детска градина в столичния квартал " Дружба ". Заразени са майки и деца .

Няма позитивни проби към този момент измежду личния състав. Кмът добави, че тестванията ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите. Градината на следващия ден ще бъде затворена , сподели още Фандъкова, представена от Нова тевелизия.

Тя е обезпокоена от събирането на доста хора на едно място в затворени пространства , каквито са и нощните заведения. Столична община не е съгласувала провеждането на такива балове, само че факт е, че заповедта на министъра разрешава 50% от потенциала на заведенията да са заети. Разбирам желанието на младежите, че желаят да се забавляват, само че разгадавам на това, че те си дават сметка, че е рисково и за тях, повече и за техните близки , добави още Фандъкова.

" Мисля, че носенето на маски не пречи на никого да си прави работата, да се разхожда и даже да посещава културни и спортни мероприятия ", добави тя.

Фандъкова изрази страдание, че София е градът с най-вече новозаразени съвсем всеки ден, в това число и през днешния ден 28 от общо 112 души. " Специалистите споделят, че заразяването е от разпръснат вид и не може да се локализира. Трябва по-строг надзор и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас ", настоя тя.

Повечето случаи за наслада са или леки, или без признаци, което разрешава лечебните заведения в София да се оправят с тежките случаи, добави столичната кметица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР