Кметът на София Йорданка Фандъкова наистина смята българите за идиоти.

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова наистина смята българите за идиоти.
Коментари Харесай

Гор-чи-во! Бетонни пейки свързват Фандъкова и Пеевски завинаги

Кметът на София Йорданка Фандъкова в действителност счита българите за идиоти. Фалшива вест била информацията за скъпи и прескъпи пейки, с каквито общината щяла да „ премени “ града. Не били елементарни пейки, както пишели противников медии, а нещо невиждано до момента в международната архитектура.
От общината връщат топката с конкретизиране: „ Не дава отговор на истината и изказванието, че цената на градска скамейка в Зона 4 - с реализатор „ ПСТ Груп “ ЕАД, е 10 000 лева Видно от оповестеното ценово предложение на определения реализатор доставката и монтажа на скамейка с типичен дизайн коства 848 лева за брой. Общо в зоната ще бъдат сложени 50 такива пейки. В ценовото предложение е посочено, че в зоната ще бъдат доставени и инсталирани и 11 броя монолитни каменни детайли с пейки с единична цена 10 218,60 лева Те съставляват огромни детайли от лят камък, които се изливат на място и върху тях се инсталират дървени пейки. По план те са планувани в зоната на „ Ал. Невски “ и Военния клуб, където СМР към момента не е стартирало и не могат да бъдат забелязани на място “.

Прави са хората: не костват 10 хилядарки, а 10 218,60 лв..

Ще ги вършат тези пейки „ ПСТ груп “. Както си му е редът. Те печелят много от плановете в столицата, че и отвън нея. Защо са новаторски, не търсят връзки и оферират най-хубавото.

„ Капитал “, 20.02.2016 година

" ПСТ груп. Компанията няма документирана връзка с Пеевски, само че за въздействието му в една от най-големите строителни компании в страната се заприказва през 2014 година, когато ПСТ сменя за следващ път собствеността си. През април 2013 година сдружението мина от пътния холдинг на Васил Божков към офшорни компании, свързани с Първа капиталова банка. В борда влязоха Иван Шарланджиев и Петко Хитров, които бяха в управата на свързаната с банката пловдивска фабрика " Юрий Гагарин " (специализирана в отпечатването на опаковки за цигарената индустрия). Година по-късно последва нова договорка - " Ди Ви Ти Джи България " (собственост на офшорка от Британските Вирджински острови) и " Галиано уърлдуайд лимитед " (също от Вирджинските острови) трансферираха всички акции на кипърското Kolvik Services Ltd. Тук информация за собствеността липсва, само че изказванието в строителния бранш през 2014 година беше за поделено присъединяване на Пеевски и ПИБ, като всеки има собствен шеф отпред на компанията. Извън " Хемус " в последно време ПСТ завоюва и още няколко общински поръчки.

„ Трансмедия “, 20.01.2017 година Търгът (за права на „ Хемус “) се апелира и от „ ПСТ Груп “. Компанията е с неразбираема действителна благосъстоятелност, въпреки че номиналният притежател е явен – кипърското Колвик сървисис. В нея са съсредоточени остатъците от пътностроителния бизнес на Васил Божков след банкрута му в интервала 2011 – 2012 година „ ПСТ Груп “ е заложена напълно в Първа капиталова банка по заем от 55 млн. лева Доскоро източници от строителния отрасъл определяха „ ПСТ Груп “ като споделена благосъстоятелност сред Делян Пеевски и притежателите на ПИБ Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев. И като компания, ползваща се с положителния взор на ГЕРБ.

По информация на „ Студия Трансмедия “ „ ПСТ Груп “ е краен участник в няколко цесии с заеми на компании, свързвани с Делян Пеевски и кредитирани от КТБ. Тези цесии са минали през ПИБ и са продадени от банката в опит да почисти портфейла си в края на 2015 година поради извършените по-късно стрес проби.

В борда на шефовете й присъстваше някогашният изпълнителен шеф на „ Трейс груп холдинг “ и считан за непосредствен до Пеевски Цветан Цонев. През предходната година Цонев беше сменен като представляващ компанията от някогашния зам.-министър на превоза в кабинета Борисов 1 Камен Кичев “.

През 2016 година „ Биволъ “ написа: „ ПСТ-Груп”, за която се твърди, че е обвързвана с Делян Пеевски. Едноличен притежател на „ ПСТ груп” (в предишното „ ПСТ холдинг”) АД е кипърската офшорка „ Колвик сървисиз”. Според „ Биволъ” зад „ Колвик…” се крие лицето Ники Тенекедзи, а той я купува от Георгиус Георгиу. Излиза, че два от най-горещите проблеми от последните седмици – спрените публични поръчки за „ Хемус” и ски зоната в Банско, са тясно свързани “.

Това са единствено част от изявленията за „ ПСТ груп “ ЕАД. Преди няколко месеца, в края на 2018 година е подписан контракт за планиране и строителство на 1.4 км от трасето след тунел " Железница " на автомагистрала " Струма " в посока Крупник. Съобщението е на организация " Пътна инфраструктура ". Участъкът ще бъде изпълнен от " ПСТ Груп " ЕАД против малко над 22.13 млн. лв. с Данък добавена стойност. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

Над 22 млн за 1,4 километра. Наистина няма такива цени в целия свят. В смисъл толкоз обективни и корекни към данъкоплатците.

Дали Фандъкова знае всички тези неща? Боже... Та тя си гледа работата и не обръща внимание на злостните нападки от противников медии. Нея я интересува само щастливото бъдеще на столичани. За това бъдеще дава благо и драго, даже каменно-блокови пейки, от които единствено едната е на цената на два автомобила втора употреба от междинен клас. Коли, каквито множеството българи едвам съумяват да си купят, а за други са единствено фантазия.

.
Тази кола се продава за 5 400 лв.. Още една като нея и ето ви каменна скамейка...

Фандъкова не е чувала за Пеевски, нито за връзката му с „ ПСТ груп “. Питайте я и ще се убедите. Откъде да чуе, дамата, като от заран до вечер е на обектите на новия живот. Освен това няма и разбиране, че медиите, които обективно я обсипват с панагирици, са на същия този Пеевски. Скромността й не й дава даже опция да се замисли за тези дребни неща.

Затова всички толкоз доста я обичаме. Нашето Данче! С Пеевски в действителност ще преобрази града.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР