Кметът на София Йорданка Фандъкова иска да се обединят инвестициите

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова иска да се обединят инвестициите
Коментари Харесай

Общината строи с частни инвеститори паркинги в кварталите

Кметът на София Йорданка Фандъкова желае да се обединят вложенията - по европейски стратегии и частни вложения за построяването на паркингите в столицата , да дават отговор на изискванията на града.

На брифинг пред публицисти по отношение на представянето на проекта за общинските паркинги, кметицата настоя посредством публично-частно партньорство да се решат повече проблеми на града с паркирането. Целта на програмата е да вкара повече ред и среда в кварталите.
 Архитект Здравков: Паркинги - да, само че не непременно
Архитект Здравков: Паркинги - да, само че не непременно

Идеите за създаване на подземни паркинги под учебни заведения

Предложението на Борис Бонев от гражданската организация " Спаси София " е паркингите да се построяват единствено с обществени средства , само че Фандъкова упорства обществените средства да се насочат преобладаващо към поправки на тротоари и улици.

По думите й казусът с паркирането е един от най-належащите и персоналните коли надвишават неведнъж наличните и проектирани паркоместа в старите квартали на София. В последните години става все по-трудно паркирането и това го усеща всеки един от нас, призна Фандъкова. Част от казуса е, че доста фамилии имат по повече от един автомобил.

" Спаси София " предлага създаване на 10 монтажни паркинги в столицата

Според проекта би трябвало да бъдат построени по три монтажни паркинга в кварталите Люлин, Младост и Овча купел, както и един в Зона Б-18

Разработената стратегия предлага построяването на паркинги да става в взаимна активност на общината и частни вложители. Програмата е обща, дава рамката и правната процедура, а всеки съответен случай по отчет ще се преглежда поотделно в Столичния общински съвет.

Винаги, когато се приказва за паркинги стартират разногласия. Тук приказваме за уговорките на районните кметове да бъдат безспорни и приети от хората , настоя Фандъкова. Много деликатно терен по терен, с публично разискване на място районните кметове да питат хората и да се откри решение, сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР