Кметът на София Йорданка Фандъкова и нейната администрация не са

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и нейната администрация не са
Коментари Харесай

Фандъкова не е поискала от МВР премахване на незаконните палатки пред МОЧА

Кметът на София Йорданка Фандъкова и нейната администрация не са поискали от Министерство на вътрешните работи да отстрани четирите противозаконни палатки пред Паметника на руската войска, заяви вътрешното ведомство.

Преди броени дни Фандъкова уточни, че палатките са противозаконни. „ Ние сме съгласували митинг без слагане на палатки, тъй че тези палатки са противозаконни “, сподели тя.

До момента само кметът на регион “Средец ” Трайчо Трайков изиска унищожаване на палатките пред паметника, прочут като МОЧА. Това той направи с писмо до общинската дирекция „ Сигурност “ към Столичната община. Мотивът му бе, че Манолова няма позволение за разпъването им. Самата дирекция е на послушание на Фандъкова, предава Mediapool.

Междувременно съдружие БОЕЦ разгласи, че след извършения напън от гражданското общество и сдружението Столична община разписа нужните документи за обезопасяването на паметника – слагането на строителна ограда и старт на демонтажа на плочите.

„ След извършената среща с Трайчо Трайков — кмет на регион „ Средец “ – БОЕЦ имаме неговите уверения, че още през днешния ден и районната администрация ще завърши цялата процедура. От на следващия ден всичко зависи от регионалния шеф Вяра Тодева “, прибавят от БОЕЦ.

„ Преди всичко би трябвало да бъдат отстранени противозаконните палатки на Манолова и копейките, за което през вчерашния ден БОЕЦ сезирахме Следствен отдел към окръжна прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи. Бездействието на Фандъкова и Министерство на вътрешните работи води единствено до провокации и целѝ ескалиране на напрежението и цивилен безредици, като това да бъде употребявано за саботиране на демонтажа “, споделиха още от БОЕЦ.

От БОЕЦ напомнят, че по време на техен митинг пред Областната администрация на 17 август са внесли „ План за ремонт на МОЧА “.

„ Засега институциите извършват указаните стъпки и съблюдават поставените периоди. До 31 август 2023 година би трябвало да бъде инсталирана предпазната ограда и да стартира демонтажа на централната плоча и приземните плочи. Успоредно с това да стартира създаване на скѐле и подготовка за демонтажа на скулптурната група от върха на МОЧА “, заключават от БОЕЦ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР