Кметът на София Йорданка Фандъкова говори в предаването „Здравей, България“

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова говори в предаването „Здравей, България“
Коментари Харесай

Умее да дразни! Фандъкова: Поскъпването на билета беше правилно! Какво ще става като пуснат следващия „зелен билет“ – вижте!

Кметът на София Йорданка Фандъкова приказва в предаването „ Здравей, България “ по NOVA по една от най-наболелите за столицата тематики, а точно – мръсния въздух. Според нея няма подозрение, че към 40% от замърсяването на въздуха се дължи на битовото отопление, а 60% – на колите.

Тя отхвърли изказванието, че триумфът на така наречен „ зелен билет” е и индикация, че не е трябвало да се усилва цената на билетите от 1 на 1,60 лева

„ Мярката със „ зеления билет “ цели да смъкна от колите хора, които другояче не биха слезли от тях и то не по финансови аргументи. Аз съм сигурна, че те просто откликнаха на апелите и взеха решение да оказват помощ, тъй като без присъединяване на жителите няма по какъв начин да се оправим с този проблем “, безапелационна е градоначалникът на столицата.

„ Когато увеличавахме цената на билета, това беше стопански обосновано”, сподели тя и добави, че общината е понижила цената на картите, с цел да подтиква използването на градския превоз. Тя акцентира, че идващият път, когато се пусне зелен билет, „ наложително ще ограничим влизането с автомобил в централна градска част”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР