Кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила изграждането на новия

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила изграждането на новия
Коментари Харесай

Завършва изграждането на пробива на бул. Петър Дертлиев

Кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила построяването на новия бул. " Петър Дертлиев ", който свързва регион " Люлин " и Околовръстен път. На построения към 0.650 км нов бул. стартира полагане на последния износващ слой асфалтова настилка. Предстои полагането на пътни знаци и маркировка, осведомят от общината.

Пробивът на бул. " Петър Дертлиев " в " Люлин " е един от значимите инфраструктурни обекти за понижаване на трафика по мощно натоварените бул. " Царица Йоана " и бул. " Сливница ". С него се построява нова връзка сред ж.к. " Люлин " и Околовръстния път на София.

Кметът Фандъкова е упълномощила да бъде построена изкуствена грапавина за понижаване на скоростта при влизане от Околовръстен път в посока " Люлин " по отношение на съществуването на изострен завой при влизането в жилищния квартал.

Новото трасе стартира от съществуващия бул. " Петър Дертлиев ", като е построено кръгово кръстовище. Булевардът е с две пътни платна в посока, като всяко едно има по две ленти за придвижване и тротоари, показват от Столичната община.



Преди да стартира работа по създаване на булеварда бяха осъществени извънредно тежки отчуждителни процедури. По време на строителството са реконструирани инженерна инфраструктура - тръбопровод и канализация, електроснабдяване, отводняване. Изградено е напълно ново осветяване.

Финансирането се прави със средства в размер на 2.7 млн.лв. от бюджета на Столичната община.

До края на месеца се планува при уместно време да приключат строителните работи и да бъде пуснато придвижването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР