Кметът на София Йорданка Фандъкова е предупредила строителната фирма Трейс

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е предупредила строителната фирма Трейс
Коментари Харесай

Кметът на София предупредила "Трейс", че и гражданите следят ремонта на бул. "Дондуков"

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предизвестила строителната компания " Трейс груп холд ", че с изключение на Столичната община и компанията надзирател и жителите управляват качеството на осъществяване на ремонта на бул. " Княз Александър Дондуков ".

" Аз съм декларирала на изпълнителите, че тях ги управляват освен надзорът и общината, а ги управляват всички жители, които минават ", споделя Фандъкова, представена от радио " Фокус ". Тя е отказала да разяснява качеството на ремонта, тъй като към момента не е завършен. Фандъкова е изразила очакване, че строителната компания ще " си свършат работата както би трябвало ", само че в случай че има нужда от корекции строителната компания ще ги направи.

Ремонтът на бул. " Дондуков " стартира на 4 юни и се чака да завърши на 20 ноември, като в началото оповестеният период бе доникъде на септември, а съгласно контракта времето за осъществяване е 75 дни. От Столичната община споделят, че повода за забавянето е решението на Министерството на културата настилката по булеварда да бъде напълно от павета. Впоследствие общината изиска позволение да постави асфалт в сектора от " Г.С. Раковски " до бул. " Васил Левски ", което министерството позволи.

 Поставянето на бордюрите сред паветата и асфалта
© Анелия Николова

Поставянето на бордюрите сред паветата и асфалта

Днес строителните служащи изрязаха част от асфалта на кръстовището на булеварда с ул. " Г. С.Раковски ", с цел да положат гранитни бордюри сред паветата и асфалта. Днес от гражданската организация " Спаси София " разгласиха фотоси на тази част от кръстовището, като " похвалиха " иронично осъществяването.

Пред " Дневник " Сава Десподов от компания " Софинвест ", която упражнява надзора на ремонта, сподели, че тези действия се вършат едвам през днешния ден, тъй като до през вчерашния ден положеният асфалт бил топъл. Бордюрите нямало по какъв начин да бъдат сложени по-рано, тъй като щели да пречат на валяците, които заравняват асфалта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР