Кметът на София Йорданка Фандъкова е предложила на СОС да

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е предложила на СОС да
Коментари Харесай

Столична община си връща "Маймунарника" и "Веселото село"

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предложила на СОС да извади четири терена в Борисовата градина от активите на " Софийски парцели " и да ги актува като обществена общинска благосъстоятелност, написа webcafe.

Въпросните обекти са площите, на които се намират заведенията " Маймунарника ", " Веселото село ", автокъщата " Капитолия " и бившето заведение " Лодки ".

Обектите се отдават чартърен от общинската компания, само че концепцията е да се върнат за стопанисване към Столична община, с цел да се включат в новия организационен проект на Борисовата градина.

Целта на локалната администрация е да освободи терените на " Веселото село " и паркинга на автомобилния търговец, с цел да се употребяват по предопределение като част от градския парк. На мястото на " Маймунарника " ще се направи ново заведение, като ще се възстановят старите три дансинга.

" Софийски парцели " води каузи против компаниите, които стопанисват " Веселото село " и " Капитолия ", само че процесите към момента не са стигнали до дефинитивно решение.

" За четирите разказани нагоре парцела, които ще бъдат върнати за ръководство на Столичната община, следва кметът на регион " Средец " да сформира актове за обществена общинска благосъстоятелност. За всички общински поземлени парцели, намиращи се в парк " Княз Борисова градина ", кметовете на регионите " Средец ", " Лозенец " и " Изгрев " следва да сформират актове за обществена общинска благосъстоятелност според утвърдените кадастрална карта и кадастрални регистри ", се споделя в отчета на Йорданка Фандъкова до СОС.

Обсъждането му е планувано за четвъртък.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР