Кметът на София Йорданка Фандъкова даде началото на нова гаранционна

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова даде началото на нова гаранционна
Коментари Харесай

Подпомагат бизнеса в София с нова гаранционна схема

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде началото на нова гаранционна скица за подкрепяне на предприемаческата интензивност в столицата - стратегия за финансиране на новаторски започващи предприятия /програма ФИСП/. Тя и основният изпълнителен шеф на Банка ДСК Виолина Маринова подписаха съглашение за партньорство в границите на програмата.

Схемата за финансова поддръжка ще се осъществя от Общинския гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия /ОГФМСП/ и е ориентирана към улеснение на достъпа на нови новаторски предприятия до финансов запас за реализацията и развиването на техните бизнес планове.

Фандъкова означи, че е доста значимо Столичната община да има същински финансов инструмент, с който да поддържа започващите компании и предприемчивите и новаторски младежи, които са подготвени да рискуват, само че да основават и да утвърждават града ни като място за нововъведения и бизнес. По думите й екипът й има упоритостта София да се трансформира в самобитна балканска столица на предприемачеството и нововъведенията.

Кметът уточни, че Общинският гаранционен фонд е потвърдил своята успеваемост - над 620 плана за дребни и междинни предприятия са обезпечени до момента, над 115 млн. лева е била цената на плановете, а гаранционният ангажимент е бил близо 31 млн. лева За тази година гаранционната сума в бюджета на Фонда е 2,1 млн. лева, като от тях 600 000 лева ще се отделят за този специфичен финансов инструмент. По думите на Фандъкова гаранционният фонд работи с общо 13 банки, само че Банка ДСК е първата, която е откликнала на новата концепция на Столичната община.

Виолина Маринова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на банката, уточни, че с подписването на това съглашение се дава опция да се развиват микропредприятията. Гаранционният фонд и банката ще подсигуряват 50 на 50 риска на тези нови компании, които ще получат заем от ДСК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР