Кметът на София Васил Терзиев възложи вътрешен одит на Центъра

...
Кметът на София Васил Терзиев възложи вътрешен одит на Центъра
Коментари Харесай

Терзиев разпореди одит на дейността на Центъра за градска мобилност

Кметът на София Васил Терзиев разпореди вътрешен одит на " Центъра за градска подвижност " - общинското сдружение, което дава отговор за градския превоз и паркирането в столицата.

От обява на Терзиев в профила му във Фейсбук излиза наяве, че одитът е разпореден, с цел да може той и екипът му да имат " цялостната картина за положението на сдружението " и след това да предложат проект за възстановяване на работата му.

" Икономическата непоклатимост и успеваемост на Центръра за градска подвижност (ЦГМ) имат директна връзка с качеството на транспортната услуга за всеки софиянец. Важни са и за изискванията на работещите в градския превоз както и виновното ръководство на публичния запас ", показва кметът на София.

Ще се ревизират процедурите за възлагане на публични портчки, контракти, осъществявания на контракти, тримесечни и годишни доклади и други документи. Одитът би трябвало да завърши до 45 дни.

Това е втора инспекция на Терзиев в общинските сдружения. Първата такава беше разпоредена за завода за отпадък, където беше заменен и ръководителя на сдружението.

Кметът на София показва още, че разноските за градския превоз са основна част от бюджета на общината, като половин милиард лв., или 1/5 от парите на София, отиват за превоз.

" Над половината от бюджета на ЦГМ е от общинския и държавния бюджет....Ето за какво за софиянци е значимо да има цялостна бистрота, предвидимост и успеваемост в това направление ", написа Терзиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР