Кметът на София Васил Терзиев възложи вътрешен одит на Центъра

...
Кметът на София Васил Терзиев възложи вътрешен одит на Центъра
Коментари Харесай

Васил Терзиев назначи одит на Центъра за градска мобилност

Кметът на София Васил Терзиев разпореди вътрешен одит на " Центъра за градска подвижност " ЕАД.  Това е сдружението, което дава отговор за синя и зелена зона, за транспортните системи, организацията, контрола и финансирането на публичния транспорт и транспортните документи. 

" Икономическата непоклатимост и успеваемост на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) имат директна връзка с качеството на транспортната услуга за всеки софиянец. Важни са и за изискванията на работещите в градския превоз както и виновното ръководство на публичния запас. Ето за какво разпоредих вътрешен одит на активността на ЦГМ ", написа Терзиев във фейсбук. 

За него е значимо да има цялостната картина за положението на сдружението. " Само по този начин ще можем да предложим проект за възстановяване на работата му и да повишим успеваемостта. ЦГМ е общинско сдружение, а принципал е Столичният общински съвет. Важно е, че огромна част от партиите в СОС повдигнаха и опазиха позицията на работещите в градския превоз за по-добро възнаграждение. Затова и упованията ми са съветниците да поддържат дейностите ни за одитиране и идващите от това промени в ЦГМ. Това ще бъде виновна позиция от тяхна страна, която се надявам да прелее в пускане работата на СОС ", написа още той.

Разходите за градския превоз са основна част от бюджета на общината. " Половин милиард лв., или една пета от парите на София, отиват за превоз. Ето за какво за софиянци е значимо да има цялостна бистрота, предвидимост и успеваемост в това направление ", безапелационен е Терзиев. 

" Над половината от бюджета на ЦГМ е от общинския и държавния бюджет. Обещахме цялостна бистрота на дейностите на общината. Заради държавното финансиране изискуем бистрота и на данъкоплатците в цялата страна ", написа още той.

Очаква се одитът да завърши за 45 календарни дни. Ще се ревизират по какъв начин са се провеждали процедурите за възлагане на публични поръчки, контракти, документи по тяхното осъществяване и заплащания, информации от счетоводни регистри.

Освен това одитът ще включва и инспекция на тримесечни и годишни доклади за осъществяването на бизнес-плана на сдружението, годишен финансов доклад и отчет за активността, както и заверяването на годишния финансов доклад на Дружеството от самостоятелен инспектор за интервала 01.01.2022 година – 31.12.2023 година, вътрешни правила и регламенти, документи, свързани с осъществяването и отчитане на транспортната задача, обявление и възнаграждение на локални налози и такси, наемни контракти, подписани от страна на управлението на ЦГМ и други

Това е втора инспекция на Терзиев в общинските сдружения. Първата беше на Завода за отпадък, където бе заменен и шефа му. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР