Кметът на София Васил Терзиев се срещна с родителите на

...
Кметът на София Васил Терзиев се срещна с родителите на
Коментари Харесай

От “Ангели на пътя” искат да бъде намалена скоростта по столичните улици и булеварди

Кметът на София Васил Терзиев се срещна с родителите на деца, починали при произшествия , които неотдавна са основали сдружението “Ангели на пътя ”.

Те се надяват да работят в партньорство със Столичната община, с цел да бъде усъвършенствана пътната сигурност в града. Родителите желаеха да бъде направена забележима маркировката към учебните заведения, да се сложат парапети, както и всички пешеходни пътеки в града да бъдат повдигнати и осветени. Според тях би трябвало да се търсят и нови механически решения за понижаване на скоростта по столичните улици и булеварди.

Васил Терзиев пое ангажимент да бъде изработен разбор на риска и проверка на поставените пътни знаци в града.

„ Животът на децата е най-съществен и тематиката за пътната сигурност е предпочитана за нас “. 

По време на срещата родителите сложиха и въпроса за смяна в законодателството , за което търсят политическа поддръжка. Според тях са нужни доста по-високи наказания за хората, които карат след приложимост на алкохол или карат с несъобразена скорост .

Родителите желаеха подпомагане от кмета за построяването на монумент в памет на починалите в пътнотранспортни катастрофи деца. Той ще бъде подложен в Северния парк, а кметът на София Васил Терзиев и кметът на регион „ Надежда “ Димитър Димов дадоха обещание да спомагат за напредване на административната процедура.

Васил Терзиев увери родителите от съдружие “Ангели на пътя ”, че Столичната община ще спомага и за образуване на акция със мощни послания , която да стигне до допустимо най-вече хора и да накара феновете на високите скорости да се замислят за риска и следствията , които водят до лишаване на човешки животи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР