Кметът на София Васил Терзиев назначи нови заместник-кметовете на Столичната

...
Кметът на София Васил Терзиев назначи нови заместник-кметовете на Столичната
Коментари Харесай

Васил Терзиев назначи нови зам.-кметове на Столичната община

Кметът на София Васил Терзиев назначи нови заместник-кметовете на Столичната община, оповестиха от пресцентъра на Общината. 

Заместник-кмет в направление „ Социална активност и интеграция на хора с увреждания “ е Надежда Бачева. Тя е приключила СУ “Св. Климент Охридски “ с профил „ Социална логика на психиката “. Работила е като заместник-кмет с сектор „ Образование просвета, електронно ръководство и спорт “ в регион „ Слатина “, била е консултант на министъра на електронното ръководство. Работила  е и като маркетинг управител в частния бранш.

Заместник-кмет в направление „ Зелена система, екология и земеползване “ е Надежда Бобчева. Тя е магистър по стопанска система, компетентност „ Финанси “ от Университета за национално и международно стопанство (УНСС) – София и магистър по „ Градско ръководство “ от Институт по жилищна политика и градско развиване - Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в регион „ Оборище “, взела участие е като съветник при  създаване, ръководство и оценка на планови оферти по разнообразни оперативни стратегии, обучител-специалност „ Обучение и развиване “ по план „ Повишена осведоменост и запаси за развиване на заетостта “. Работила е и като шеф в  Дирекция „ Икономика и интернационалните стратегии ” към Община Силистра. 

Заместник-кмет в направление „ Европейски политики, интернационална активност и туризъм “ е Никола Барбутов. Той има магистратури по ръководство от ​​​​​​​University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Работил е в частния бранш. Първата компания, която основава, е StairsLAB. Той е основател и шеф на новаторската платформа В2В за ходатайство, в която индустриални и индустриални компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е основател на БарДИ Груп, която развива активност на територията на 20 страни. 

Заместник-кмет в направление „ Култура, обучение, спорт и юношески действия “ е Яна Генова. Тя е магистър по  „ История и доктрина на културата “ от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, има и европейска тапия по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Яна Генова е била шеф на фондация „ Следваща страница “ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация " Гутенберг 3.0 ". Работила е като част от екипа на Асоциацията за развиване на София и е била консултант на министъра на културата.   

До началото на декември ще встъпят в служба още няколко заместник-кметове на основни управнически ресори , показват още от Столичната община. Никола Лютов е номиниран в направление „ Правен и административен надзор “. Той е правист с опит във водещи правни адвокатски фирми и интернационалните специализации в бизнес и финансово право, неплатежоспособност и преструктуриране. 

Иван Матов е номиниран за заместник–кмет в направление „ Обществено строителство “. Той е инженер с интернационален опит в основаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на обмисляне и осъществяване, както и със тактиката и трансформацията на градове и обществен бранш. 

Гергана Москова е номинирана в направление „ Финанси и опазване на здравето “. Има над 20-годишен опит в одитни и финансови институции в региона на ръководството, планирането и контрола на финансова тактика и развой. 

Иван Гойчев е номиниран за заместник-кмет в направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “. Той е софтуерен водач с над 20 години опит в развиването на софтуерни решения. Ръководил е огромни интернационалните механически екипи. 

Вчера кметът на София Васил Терзиев назначи краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на общинското дружество „ Столично дружество за отнасяне на боклуци “ (ОП СПТО). Длъжността поема Николай Савов, като негова предпочитана задача е да изследва настоящото положение на завода за боклуци и да предприеме стъпки за възстановяване на положението и успеваемостта на предприятието, показаха от пресцентъра на Общината. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР