Кметът на Сливен и посланикът на Испания у нас пуснаха

...
Кметът на Сливен и посланикът на Испания у нас пуснаха
Коментари Харесай

Сливенският кмет и испанският посланик са освободили белоглав лешояд от волиерата в ПП Сините камъни

Кметът на Сливен и посланикът на Испания у нас пуснаха на независимост белоглав лешояд от волиерата в Природен парк "Сините камъни ", оповестиха от пресцентъра на общината.

Извънредният и пълномощен дипломат на Испания в България Алехандро Поланко Мата е бил в Сливен през днешния ден по отношение на план на "Зелени Балкани " за възобновяване на популацията на черния и белоглавия лешояд в България. Лешоядът е дарен от Испания.

Птицата, която беше пусната на независимост през днешния ден, е избавена в Испания през 2017 година. Дарена е на страната ни през 2018-а. Престоят й от две години във волиерата в парка е нужен, с цел да се приспособява към средата. Маркирана е със знак Z4, само че през днешния ден Алехандро Мата й е дал името Рехина, което в превод от испански език, значи кралица.

Ръководителят на плана Ивелин Иванов е съобщил, че все още в страната има четири типа европейски лешояди - белоглавия, египетския, черния и брадатия. Те имат значима функционалност и стопират разпространението на заболявания и болести в природата.
В момента в Сливенска област има към 10 гнездящи двойки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР