Кметът на Скопие Петре Шилегов коментира пред гръцкия портал Ethnos.gr

...
Кметът на Скопие Петре Шилегов коментира пред гръцкия портал Ethnos.gr
Коментари Харесай

Кметът на Скопие иска да премахне конника на Александър Македонски

Кметът на Скопие Петре Шилегов разяснява пред гръцкия портал Ethnos.gr съдействието с кметовете на Солун и Атина и с изключение на всичко друго изрази вяра, че „ конникът (Александър Македонски) ще бъде отхвърлен от централния площад “ на столицата на югозападната ни съседка.

Ето по какъв начин Шилегов разяснява въпроса във връзка с паметниците на площад Скопие, за които той изясни, че са под юрисдикцията на Община Център. Кметът на Скопие загатна за паметника „ Воин на кон “, който Гърция счита, че не дава отговор на духа на Преспанския контракт, съобщи организация " Фокус ".

Шилегов, наред с други неща, разяснява галерите в коритото на река Вардар и изясни решението за унищожаване на една от тях от кея в центъра на столицата. „ За мен приоритет е сигурността на града, защото трите подправени галери се намират в реката и могат да причинят вреди в града заради опцията от разливи на вода. Но с изключение на рисков, това е и ненужен план, от който центърът на града не се нуждае. Той не принадлежи на нашата традиция, просвета и цивилизация “, сподели Шилегов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР