Кметът на сицилианското градче Мусомели Джузепе Катания предложи в интервю

...
Кметът на сицилианското градче Мусомели Джузепе Катания предложи в интервю
Коментари Харесай

Градче в Сицилия предлага къщи за 1 евро

Кметът на сицилианското градче Мусомели Джузепе Катания предложи в изявление за РИА Новости на руснаците да закупят всяка изоставена къща в историческия център на града за едно евро. Мусомели се намира в сицилианската провинция Калатанисета, а единственото изискване на кмета, на което би трябвало да дават отговор новите притежатели, е да извършат изцяло възобновяване на закупения парцел, оповестява БГНЕС.
Кметът сподели, че по-рано управляващите на Мусомели са решили да предложат на всички, които желаят, изключително на чужденци, да купят празни къщи в центъра за тази алегорична цена като част от акцията за възобновяване на качествената градска среда. Според него това предложение, оповестено на британски език на формалния уебсайт на общината, провокира огромен интерес. През последните три седмици доста хора са се обърнали към градските управляващи. Хората, потърсили връзка с общината съществено обмислят опцията да употребяват този късмет и да се снабдят с дом в Сицилия. " Сред тях към момента няма руснаци, само че се надявам, че откакто РИА Новости заяви за нашата самодейност, вашите сънародници ще се поинтересуват от предлагането ", сподели Катания.
" Нашият град се намира в централната част на Сицилия. Според локалните стандарти това е много огромно населено място, в което живеят съвсем 11 000 души. Броят на жителите на Мусомели, както и на доста други региони в Сицилия, е намалял доста през последните години. Младите хора, които търсят работа, напущат сицилианските градчета, а постройките в историческите центрове са празни и полуразрушени. В тази обстановка взехме решение да предложим на всички, изключително на задгранични жители, които постоянно идват в Сицилия на отмора и от дълго време обичат нашата земя, да си купят празна къща единствено за 1 евро. Тези нови притежатели в действителност би трябвало да дават отговор единствено на едно изискване: да се обнови парцелът, който ще стане тяхна благосъстоятелност ", сподели кметът.
" Всъщност всички документи за продажба на съвсем 100 обекта на недвижими парцели към този момент са подготвени. Сред новите притежатели има белгийци, французи, холандци и даже едно семейство от Австралия. Няма потребност да губите време: към този момент имаме поръчки за 380 жилищни здания, благосъстоятелност на общината, а можем да предложим общо 500, най-вече 600 къщи ", добави кметът.
Предложението на управляващите на Мусомели в действителност е много забавно. Градът, чиято история датира отпреди повече от 500 години, се намира в планински регион на надморска височина от 765 метра. Поради това зимата е много суха, а през лятото, макар че температурата на въздуха нормално доближава 30-32 градуса, топлината не се усеща доста, заради непрекъснатия лек вятър. До центъра на провинцията от Мусомели са единствено 58 километра, а до морският курорт Агридженто единствено 53 км. От интернационалното летище на Катания, където постоянно идват полети от Русия, Мусомели отстои на 150 км.
" Всъщност имаме всички учредения да се гордеем с нашия град. Това е в действителност място за удобно и релаксиращо място. Искам да отбележа, че в градчето ни съвсем няма престъпност: през последните три години не е било осъществено нито едно тежко закононарушение, а единствено няколко дребни обири ", приключва кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР