Кметът на Шумен Любомир Христов продължава да посещава училища в

...
Кметът на Шумен Любомир Христов продължава да посещава училища в
Коментари Харесай

Кметът на Шумен посети учители и ученици в с. Мадара

Кметът на Шумен Любомир Христов продължава да посещава учебни заведения в града и обитаемоте места и тази седмица бе посетител на учениците и учителите от ОУ “Панайот Волов ” в село Мадара. Там го посрещнаха с самодейност, отдадена на Националната седмица на четенето.
 dsc01740_1000x750  dsc01742_1000x750  dsc01752_1000x750  dsc01758_1000x750
По-малките възпитаници бяха подготвили драматизация по приказката на Ран Босилек “Дядо и ряпа ”, а по-големите разказваха увлекателно за родния край и рецитираха стихотворения за България. В една от класните стаи деца и учители бяха подредили и същинска галерия с мисли за изгодите от четенето.

Любомир Христов поздрави учениците: “Виждам, че доста сте се старали и крепко сте учили. Поздравявам ви за усърдието и за чудесните осъществявания. Много труд и неизменност са били нужни, бъдете постоянно по този начин упорити. Слушайте вашите учители, четете, пишете, смятайте, тъй като без обучение човек мъчно съумява да се осъществя в живота и да реализира фантазиите си ”.

По-късно кметът се срещна с педагозите от учебното заведение и беседва с тях за проблемите, които срещат в работата. “В Мадара няма необхванати деца в учебна възраст, само че все пак броят на учениците в клас, за жалост, понижава ”, показа директорката Магдалена Божанова.

“Училището ни е хубаво, постройката е много огромна и са нужни повече средства за поддържане, с каквито обаче не разполагаме ”, сподели още тя. В диалога с учителите кметът Любомир Христов разяснява дефицита на пари за ремонтни действия в образователните заведения по селата и изясни, че този въпрос стои на вниманието на администрацията. Общината търси благоприятни условия за неговото решение, тъй като е значимо запазването на учебните заведения в селата.

Той пое ангажимент да сложи въпроса за по-широко разискване, да бъде прегледан на съвещание на Консултативния съвет на шефовете и да се търси мнението на всички. „ От вас обаче зависи децата да бъдат обхванати в образователния развой и да получат качествено образование по места “, сподели Христов и подсети, че такава е и политиката на Министерството на образованието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР