Кметът на Шумен Любомир Христов обяви бедствено положение в шуменското

...
Кметът на Шумен Любомир Христов обяви бедствено положение в шуменското
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение заради безводие

Кметът на Шумен Любомир Христов разгласи бедствено състояние в шуменското село Черенча поради неналичието на питейна вода от 19 август. Заповедта влиза в действие от вторник. Във връзка със създалата се обстановка Христов е провел среща с шефа на ВиК-Шумен инж. Емил Томов и са разисквани незабавни ограничения за премахване на казуса с безводието, оповестяват от пресцентъра на общината.

Установени са повредите по водопреносната мрежа и стартира тяхното премахване, както и подготовката за замяна на главната тръба по улица „ Фисек “, по която се обезпечава водоснабдяването в село Черенча.

От администрацията припомнят, че още при започване на годината с приемане на бюджета за 2022 година са обезпечени 55 000 лв. за ремонтни действия по ВиК-мрежата в селото. По време на диалозите в понеделник обаче станало ясно, че водното сдружението не разполага с нужната техника. Затова със средства на общината ще бъде обезпечен екскаватор, с който да се извърши прокопаването на улицата.

В заповедта на кмета, с която се афишира бедствено състояние в Черенча, е вписано като обвързване на ВиК да обезпечава всекидневно с водоноски прясна питейна вода за жителите на селото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР