Кметът на Шумен Любомир Христов даде старт на местната инициатива

...
Кметът на Шумен Любомир Христов даде старт на местната инициатива
Коментари Харесай

Шумен с кампания за колани на задната седалка

Кметът на Шумен Любомир Христов даде старт на локалната самодейност „С защитен колан на задната седалка“, в която 2 400 деца от втори до четвърти клас ще бъдат обучавани какъв брой е значимо безвредното пътешестване с колан в колите на родителите им. Зад акцията застават 11 компании и институции от района, както и медии. Поне 90 техни доброволци ще влязат в часа на класния от идната седмица и с подобаващи беседи и клипове ще образоват децата. След образованието всички възпитаници ще получат значка „ Инспектор по коланите “ и специфична тениска.

„Когато има проблем, той е на всички ни, освен на избрана институция. Поставянето на коланите на задните седалки на колите е значимо и ние тъкмо по тази причина предизвикваме тази акция. Дори един човешки живот да спасим – а на задните седалки нормално се возят децата, това е много“, сподели Христов.
 След обучителната акция всяко дете ще се снабди със значка  Кметът на Шумен Любомир Христов даде старт на самодейността за сигурност  Представители на шуменски компании, които поддържат самодейността участваха при представянето на акцията в петък  Шефът на КАТ-Шумен ст.инспектор Фахри Ахмедов/вдясно/ и комисар Йордан Дундаков, шеф на
От началото на годината в Шуменско с присъединяване на деца са станали 4 тежки пътни катастрофи. В три от злополуките, децата пасажери са ранени, а в един детето е починало. За неизползване на предпазен колан или системи за сигурност са наложени 910 санкции с фиш на стойност 45 500 лева Съставени са 250 акта на стойност 12 450 лева, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен, която е сътрудник на самодейността.

Идеята за акцията идва от Варна, а в Шумен е подета от компания “Херти ” АД. „Знаем всеки ден какъв брой произшествия се случват и в огромна част от тях умират деца. Тази самодейност е ориентирана да обучим децата по какъв начин вярно да се возят в колите. В последна сметка задачата ни е да достигнем и до родителите, и до цялата общност. Дано да имаме триумф и това да промени настройките в обществото“, сподели Дияна Габровска от „ Херти “. „Здравето и сигурността на нашите деца е от изключителна значимост, имаме вяра, че посредством тази самодейност ще оставим трайна диря, както в съзнанието на децата, по този начин и на техните родители и ще допринесем сами да се грижат за личната си безопасност“, разяснява и Мая Блъскова от “Алкомет ”АД, която за следващ път поддържа акция за пътна сигурност.

Обучения ще бъдат извършени с изключение на в Шумен и на територията на Каспичан, Нови пазар и Плиска.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР