Кметът на Септември Марин Рачев е внесъл паричната гаранция от

...
Кметът на Септември Марин Рачев е внесъл паричната гаранция от
Коментари Харесай

Кметът на Септември плати парична гаранция от 130 000 лева

Кметът на Септември Марин Рачев е внесъл паричната гаранция от 130 хиляди лв. по делото в профилираната прокуратура, която преди месец му повдигна 2 обвинявания – за умишлена занемареност и за подписване на неизгодни покупко-продажби, с които е ощетил общината за стотици хиляди лв.. Днес той се яви в Пазарджишкия областен съд по друго дело за неплатени налози за времето преди да стане кмет.

Марин Рачев заяви, че сумата за колосалната парична гаранция е събрана от дарения на хора от Септември и близките села.

“В реалност даже се събраха и повече пари от хора, които са съпричастни, които не желаят общината да бъде въвличана в схемата на така наречен спасители.”, сподели Рачев пред Българска национална телевизия.

Според него част от хората стоящи зад самодейността “Да спасим община Септември” от 10 години въртели схеми, от които са изгорели не една и две компании.

“Работеща скица посредством изкривяване на обстоятелствата посредством полуистини, обезкоставяна на един куп компании – огромни, в това число и Община София е била пострадала от тези спасители и от компаниите, които стоят зад тях. Това са офшорни компании, регистрирани на не знам си какви острови.”, съобщи той.

Всички проблеми на община Септември съгласно кмета идвали от апетити към находището за минерална вода във Варвара.

“Няма да им се получи схемата, която са я ползвали освен в община Септември, само че тука ще ударят на камък.”, разяснява той.

Непосредствено преди началото на днешния развой в Пазарджишкия съд инициативният комитет “Да спасим община Септември” даде на медиите извадки от последния отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия, в който са установени голям брой нарушавания от страна на кметския екип.

“В отчета в границите на 99 страници са посочени нарушавания при разходването на общински пари и подписване на контракти с доближени до кмета компании. Основно с втората братовчедка на дамата на кмета АДФИ е установило нарушаване при доставка на горива. Община Септември единствено от компания “Оил Транс ПЗ” ЕООД с шеф Владимира Балджийска втора братовчедка на дамата на кмета, защото не е извършена социална поръчка, а съгласно проверяващите това е трябвало да стане по реда на Закона за публичните поръчки.”, съобщи юристът Борислав Малешков

Кметът заяви, че е завел каузи за клюка против хора от инициативния комитет “Да спасим община Септември”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР