Кметът на Септември Марин Рачев е внесъл паричната гаранция от

...
Кметът на Септември Марин Рачев е внесъл паричната гаранция от
Коментари Харесай

Кметът на Септември плати парична гаранция от 130 000 лева

Кметът на Септември Марин Рачев е внесъл паричната гаранция от 130 хиляди лв. по делото в профилираната прокуратура, която преди месец му повдигна 2 обвинявания - за умишлена занемареност и за подписване на неизгодни покупко-продажби, с които е ощетил общината за стотици хиляди лв.. Днес той се яви в Пазарджишкия областен съд по друго дело за неплатени налози за времето преди да стане кмет.

Септември

Марин Рачев заяви, че сумата за колосалната парична гаранция е събрана от дарения на хора от Септември и близките села.
Марин Рачев: " В реалност даже се събраха и повече пари от хора, които са съпричастни, които не желаят общината да бъде въвличана в схемата на така наречен спасители. "
Според Рачев част от хората стоящи зад самодейността " Да спасим община Септември " от 10 години въртели схеми, от които са изгорели не една и две компании.
Марин Рачев: " Работеща скица посредством изкривяване на обстоятелствата посредством полуистини, обезкоставяна на един куп компании - огромни, в това число и Община София е била пострадала от тези спасители и от компаниите, които стоят зад тях. Това са офшорни компании, регистрирани на не знам си какви острови. "
Всички проблеми на община Септември съгласно кмета идвали от апетити към находището за минерална вода във Варвара.
Марин Рачев: " Няма да им се получи схемата, която са я ползвали освен в община Септември, само че тука ще ударят на камък. "
Непосредствено преди началото на днешния развой в Пазарджишкия съд инициативният комитет " Да спасим община Септември " даде на медиите извадки от последния отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия, в който са установени голям брой нарушавания от страна на кметския екип.
Борислав Малешков – правист: " В отчета в границите на 99 страници са посочени нарушавания при разходването на общински пари и подписване на контракти с доближени до кмета компании. Основно с втората братовчедка на дамата на кмета АДФИ е установило нарушаване при доставка на горива. Община Септември единствено от компания " Оил Транс ПЗ " ЕООД с шеф Владимира Балджийска втора братовчедка на дамата на кмета, защото не е извършена социална поръчка, а съгласно проверяващите това е трябвало да стане по реда на Закона за публичните поръчки. "
Кметът заяви, че е завел каузи за клюка против хора от инициативния комитет " Да спасим община Септември ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР