Кметът на село Зелен дол в област Благоевград учи жителите

...
Кметът на село Зелен дол в област Благоевград учи жителите
Коментари Харесай

Кмет учи жители да се пазят от ало-измамници

Кметът на село Зелен дол в област Благоевград учи жителите на селото по какъв начин да се защищават от телефонни измами, заяви Българска национална телевизия.

Кметът на село Зелен дол Ангел Младенов е почнал акция срещу ало-измамниците. Той предизвестява жителите на селото незабавно да затварят телефона при положение, че някой им търси пари.

 Ало-измамници отмъкнаха близо 16 хиляди лева от мъж в Сливен
Ало-измамници отмъкнаха близо 16 хиляди лева от мъж в Сливен

След голям брой закани

По думите не Младенов в селото хората приемали казаното доста съществено. Имало даже случай, в който щерка на локална жителка се обадила на майка си и когато заговаряла за пари, майка ѝ незабавно затваряла.

Кметът забранил и жителите да се заиграват с измамниците, когато те се показали за служители на реда, по известната скица " помогни на полицията ". " Няма такива истории. Веднага затваряйте телефона ", споделил Младенов на жителите.

Според Младенов в селото съвсем няма гражданин, от който измамниците да не са пробвали да измъкнат пари. Благодарение на препоръките му обаче за в този момент няма жертви на ало-измамници.

От полицията в Благоевградско са показали, че опитите за телефонни измами не престават. През актуалната година в района най-често се е употребила точно схемата за помощ на мними полицейски чиновници.

 Нова скица на ало-измамници по Черноморието
Нова скица на ало-измамници по Черноморието

Засегнати са основно преводачи, туроператорски компании или гидове

От началото на година до края на месец юни в страната са регистрирани 408 случая на опити за телефонна машинация. За същия интервал на изминлата 2016 година опитите са били с 28 по-малко - 380. На този декор 57% от присъдите за телефонна машинация са условни.

Кметът на село Зелен дол изясни, че тези закононарушения са доста сложни за залавяне, тъй като изискват огромен запас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР