Кметът на Разград ще сезира прокуратурата за намерения на фондация

...
Кметът на Разград ще сезира прокуратурата за намерения на фондация
Коментари Харесай

Кметът на Разград ще сезира прокуратурата заради "Четири лапи"

Кметът на Разград ще сезира прокуратурата за планове на фондация " Четири лапи " да изнесе в Холандия двете дребни лъвчета Масуд и Терез, и лъва Асен, без знанието и единодушието на общината, която е притежател на животните. Това заяви през днешния ден на конференция доктор Валентин Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че фондацията приготвя документи да изнесе трите лъва от страната на 26 януари, деня в който Общинският съвет би трябвало да прегласува върнатото от регионалния шеф решение за бъдещето на лъвчетата.

Д-р Василев съобщи, че общината не е била известена, че двете дребни лъвчета се намират в столичния зоопарк и че фондацията има намерение да ги изнесе от страната. Той бе безапелационен, че до момента в който няма влезнало в действие решение на Общинския съвет, не може да даде единодушие за заминаването на лъвовете в Холандия.

" Община Разград е притежател на лъвовете, не е прехвърляла собствеността им на фондацията и те нямат в действителност правни учредения да се разпореждат с тях ", сподели кметът.

Той добави, че по отношение на тези планове на фондацията, община Разград е подготвила тъжба до Районната прокуратура с искане да се образува предварителна инспекция и в случай че има данни за закононарушение да стартира досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР