Кметът на района Младост в София Десислава Иванчева, която бе

...
Кметът на района Младост в София Десислава Иванчева, която бе
Коментари Харесай

Прокуратурата: Иванчева искала 500 хил. евро рушвет от строител, службите я следят от декември

Кметът на региона " Младост " в София Десислава Иванчева, която бе задържана през вчерашния ден, е желала от строителен бизнесмен рушвети за 500 хиляди евро, с цел да му задвижи документите и разрешителните за строителството. Това разкриха на брифинг в Съдебната палата представители на профилираната прокуратура и антикорупционната комисия.

Прокуратурата имала голям брой свидетелства за неприятния и подкупен метод на работа на Иванчева, а един съответен човек дал най-вече информация - строителен бизнесмен, който чакал позволение от общината.

Иван Гешев от познавач прокуратурата сподели, че неназованият строител бил " българин с европейско мислене, за който парите под масата не били начин за решаване на проблеми ". Гешев похвали бизнесмена, че желал позитивна смяна в страната.

Въпросният бизнесмен чакал позволение за градеж от Иванчева още от юли месец 2017-та година. Вече имал документ от основния проектант на София арх. Здравко Здравков, а разрешението от община " Младост " било про форма и трябвало да се издаде за по-малко от седмица.

Тази кореспонденция била бавена, по-късно изгубена, по-късно още веднъж забавяна.

За да му бъде издадено разрешителното, строителят получил оферта - 20 евро на квадрат за подкуп.

Така за общо 4-те здания, които желал да построи в квартала, той щял да заплати 500 хиляди евро, като цената била " отстъпка за количество ".

Вчера е трябвало да бъде предадена първата вноска от първия подкуп за едната постройка.

Екип от 100 души следял Иванчева непрекъснато, с цел да се види по кое време ще бъде предаден рушветът и ще се насочи среща. 

В цялата скица взел участие и някогашен кмет на регион " Младост ". Той бил медиатор по предаването и през вчерашния ден взел % от противозаконната договорка.

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР