Кметът на Район Триадица Димитър Божилов наложи спешна проверка след

...
Кметът на Район Триадица Димитър Божилов наложи спешна проверка след
Коментари Харесай

След сигнали за лоша храна за децата проверяват 126 ОУ в София

Кметът на Район Триадица Димитър Божилов наложи незабавна инспекция след сигнали на родители по отношение на столовото хранене в 126 ОУ „ Петко Ю. Тодоров “. Възмущението идва малко след началото на образователната година.

"Недопустимо е храна в този тип и с очевдино неприятно качество да бъде сервирана на учениците. Ангажирам се с казуса и ще бъдат подхванати всички нужни ограничения, в това число и в случай че се налага- преустановяване на контракта с определения участник ", сподели Божилов.

Спечелилият консорциум е взел участие в обществена процедура- конкурс, при ясни и транспарантни правила. Офертите са оценени от комисия, формирана от чиновници на районната администрация, представители на БАБХ, РЗИ, представители на учебното управление и настоятелство.

Официален сигнал за неприятно качество на сервираната храна не е бил подаден, само че от началото на образователната година правим ежедневни и инцидентни инспекции в учебните заведения в региона, като се ревизират качеството и метода на доставка/приготвяне на храната в учебните столове. В до момента тестваните учебни заведения не са установени нарушавания или проблеми в предоставяната услуга.

Резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени обществено.

Сигнали по отношение на качеството на храната се одобряват на имейл адреса [email protected] или в деловодството на районната администрация на ул. “Алабин “№54.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР