Кметът на район Средец Трайчо Трайков съобщи във Фейсбук профила

...
Кметът на район Средец Трайчо Трайков съобщи във Фейсбук профила
Коментари Харесай

Трайчо Трайков поиска ограда около Паметника на Съветската армия

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков заяви във Facebook профила си във вторник, че е изискал от регионалната шефка Вяра Тодева Паметникът на Съветската войска да бъде ограден.

На 9 август от „ Левицата! “ против преместването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и на „ Възраждане “.

В началото на месеца Тодева сподели, че преместването на паметника е приоритет на регионалната администрация. Два дни след опъването на палатковия лагер тя, че преместването най-вероятно няма да се случи до края на годината по административни аргументи.

" Вчера специалисти от регион „ Средец “ са изготвили констативен протокол за положението на Паметника на Съветската войска ", написа Трайков. " Вече е изпратен на регионалния шеф с наставление за незабавни ограничения за ограничение на достъпа на жители наоколо до оборудването посредством слагане на строителна ограда и разглобяване на рисковите детайли ".

По негови думи има уверението на Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно, „ за разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им “.

Трайков написа още, че в писмо до дирекция „ Сигурност “ на Столична община е изискал тя да предприеме ограничения за съблюдаване на изискванията за осъществяване на акцията пред паметника, съгласно които е категорично неразрешено да се слагат преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни.

По-рано тази година Столичният общински съвет за преместването на паметника. На 2 август беше направена, като с решение на Министерския съвет на парцела беше даден статут на частна държавна благосъстоятелност, което разрешава на регионалната администрация да се разпорежда с него.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР