Кметът на район Средец измисля гнусна схема да отнеме единственото

...
Кметът на район Средец измисля гнусна схема да отнеме единственото
Коментари Харесай

На вниманието на прокуратурата! Далавера на Трайчо Трайков вкара в гроба феномена Кеазим Ходжа, обрече болните му деца на глад

Кметът на регион Средец измисля гнусна скица да отнеме единственото прехранване на страдащите от рак дъщери на ходжата

Феноменът Кеазим Ходжа, който приживе оказа помощ на хиляди хора да преборят черни вълшебства, болести и разводи, умира в тежки страдания, унизен и осмян, „благодарение“ на някогашния министър Трайчо Трайков, понастоящем кмет на столичния регион Средец. В обезверена изповед, страдащата му от рак щерка Катя изплака болката си пред наш кореспондент и по този начин разбули мистерията за неочакваната и обгърната в загадъчност гибел на непрежалимия Кеазим. Оказва се, че зад солидния инфаркт, който скоропостижно го вкарва в гроба, стои гнусна спекулация с общински парцел, към която е причастен и районният кмет. С вяра (макар и посмъртно) фамилията му да получи правдивост, нашият екип споделя историята на този милосърден и доста измъчен врач на човешките души. И призоваваме Прокуратурата на Р България да се заеме със случая.

Софиянци и посетители на столицата свързват фамозния ходжа освен с феноменалната му заложба, само че и с кокетното магазинче за цветя на бул. Витоша 69, където той и двете му дъщери с доста труд и обич изкарват прехраната си, дарявайки на хората хубост и вяра. Лечителят стопанисва цветарницата цели 35 години. Получава я от тогавашния основен проектант Петър Диков като форма на трудоустрояване за това, че е неработоспособен и татко на четири деца, три от които неизлечимо заболели. Двете му дъщери се борят с рак, а синът му страда от шизофрения. Накратко, препитанието им е в ръцете на бащата, който в никакъв случай не е желал да печели от качествата си, тъй като те са му от Аллах. Вместо това е разчитал на двете си ръце и вярата, че щом оказва помощ безплатно, Всевишният ще бъде милосърден.

Не по този начин е мислил обаче кметът на столичния регион „Средец“ Трайчо Трайков, в чиито владения попада павилионът. Топ местоположението е апетитна хапка и доста другояче здрави, прави и богати хора са търсели метод да сложат ръка върху нея, описват осведомени. Най-вероятно това е повода откогато идва на власт през 2019 година, Трайков да кани постоянно Кеазим на сладки и неофициални приказки в кабинета си. По апропо го пита какъв брой пари би желал с цел да се откаже от цветарското магазинче. Намеква му, че има хора, подготвени да платят на мига. Ходжата отхвърля изрично, защото сърцето и душата му са свързани с цветята, само че и със орисите на клиентите, които дружно с букетите получават добра дума и молитва.

На първо време Трайчо му продължава контракта „за несигурно време и до осъществяване на нов конкурс за площта“, спомня си щерка му.

Работата си върви по остаряло му до момента в който в един съдбовен ден лечителят е извикан в община „Средец“ да подпише финансово съглашение за обезщетения по отношение на пандемията. Тъй като тогава ходжата е бил с високо кръвно, той моли служителите да му разяснят какво подписва. От витиеватите им пояснения иде тирада за понижаване на наема и обезщетения във връзка със загубите около локдауна. Той добросърдечно подписва.

Няколко месеца по-късно обаче е подложен на жесток чиновнически тормоз. Ден през ден в магазина му идват хора от общината, вършат инспекции, питат, разпитват до момента в който най-после не му връчват заповед да освободи мястото с претекста, че работи нелегално и без позволение. Оказва се, че в прословутия документ за пандемична отплата е имало и „член 9“, по силата на който договорът му се приключва. Тази информация не е участвала в прав текст, а е била замаскирана зад юридически термини и нищо не значещи параграфи и алинеи. По същото време щерка му е в чужбина за следващата тежка интервенция по унищожаване на недоброкачествен израстък.

Изплашен и ядосан, Кеазим отива в общината да желае пояснение. Посреща го тогавашният основен правист (днес намален на редова длъжност), който цинично му декларира, че щом не е склонил да съобщи апетитния магазин непринудено и против подкуп, държавната машина е намерила метод да го смаже. И в този момент ще би трябвало да напусне работното си място насила. Дава му да разпише нова заповед, която в отчаянието си Кеазим раздира на части и омерзен напуща постройката на регион „Средец“.

Няколко дни по-късно, смачкан от засегнатост, оскърбление и безсърдечност, оставен без пукната пара и без късмет за издръжка на болните си деца, обичаният на хиляди хора ходжа получава солиден инфаркт и душата му отлита при Всевишния. Болната му щерка, на чиито ръце остава цялото домочадие, до през днешния ден обикаля по институции и ведомства с вяра да резервира цветарския магазин. Поне за още малко, най-малко до момента в който се закрепи здравето й, в случай че е рекъл Бог…

Нашата медия ще следи този проблем и няма да престане да пита чии ползи е обслужил Трайчо Трайков. Кои са хората с пари и връзки, хвърлили око на скромната цветарница? И дали инцидентно те не са блъснали финансово рамо на политическата кариера на районния градоначалник. Настоящата и най-много бъдещата. Която е многообещаваща.

Вярваме, че е време Прокуратурата на Р България да огледа по-осторожно на проблема. Защото в България пред чиновническия произвол даже Всевишният е безпомощен.
`);breakcase width
Източник: crimesbg.com
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР