Кметът на район Северен инж. Ральо Ралев и представители на

...
Кметът на район Северен инж. Ральо Ралев и представители на
Коментари Харесай

В Северен се поклониха пред братя Търневи

Кметът на регион „ Северен ” инж. Ральо Ралев и представители на администрацията поставиха цветя пред паметната плоча на братята Христо и Георги Търневи - двамата родолюбци, отдали силата, положението и живота си  за свободата на България.

През 2014 година точно районната администрация постави старания, с цел да възвърне паметната плоча в чест на двамата участници в Пловдивския революционен комитет, учреден от Васил Левски през 1869 година От това време техният хан става леговище и покровител на знайни и незнайни синове на България, врекли се да отвоюват нейната независимост. Тук е стъпвал кракът на Левски, Волов, Бенковски, Захари Стоянов – безсмъртни герои на трагичната ера.

По случай 140 години от извоюването на свободата на това паметно място през днешния ден кметът, неговият екип, жители на регион „ Северен ” поставиха цветя и се поклониха пред делото и светлата диря, оставена от нашите предшественици, отдали най-скъпото – живота си, за нейното свободно развиване.

През целия ден инж. Р.Ралев ще гостува на изяви в чест на националния празник. Такива предстоят в СУ „ Н.Вапцаров ”, във Военния клуб, където ОУ „ Й.Йовков ” ще показа „ Слово и завет ” – инсценировка по случай 170 години от рождението на гениалния стихотворец бунтовник Христо Ботев и 140 години от Освобождението.

Вечерта в зала „ Съединение ” най-малките поданици на региона – децата от ДГ „ Захарно петле ”, техните учители и родители ще посрещнат 3 март с Урок по родолюбие – „ С България в сърцата ”. /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР