Кметът на район „Изгрев“ доктор Делян Георгиев ще присъства на

...
Кметът на район „Изгрев“ доктор Делян Георгиев ще присъства на
Коментари Харесай

Президент и вицепрезидент ще участват в церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящ се храм

Кметът на регион „ Изгрев “ лекар Делян Георгиев ще участва на церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящия се храм „ Свети Пимен Зографски “. Събитието ще се организира на 27.11.2020г. от 12:30 часа, в парк „ Тинтява “ (градинката на КАТ), оповестяват от пресцентъра на общината.

На събитието ще участва президентът на Република България Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и вицепрезидентът на Република България. Поканени са и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, народни представители, представители на локалната власт, на държавната администрация, някогашните кметове на регион „ Изгрев “. Службата ще се води от Белоградчишки свещеник Поликарт, в съслужие с протиерей Антоний Милушев и отци от Българска православна черква.

Район „ Изгрев “ е единственият, който няма храм на своя територия, а самодейността за създаване на храм в региона е от преди повече от 15 години. Изграждането му стартира в края на месец септември. Кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев и екипът на районната администрация работят по цялостната реализация на храм „ Св. Пимен Зографски “ дружно с Църковното настоятелство, локалната общественост, донори и експерти.



През 2019 година от Столичния общински съвет е гласувано позволение за основаване на безплатно и безсрочно право на градеж на храма. Арх. Станимир Димитров подари безплатно идейния план за църквата, а арх. Тихомир Казаков даде също като подаяние работния план за построяването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР