Кметът на район Изгрев“ д-р Делян Георгиев ще присъства на

...
Коментари Харесай

Церемония за новостроящия се храм в градинката на КАТ, президентът Радев до кмета на `Изгрев` |

Кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев ще участва на церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящия се храм „ Свети Пимен Зографски утре от 12,30 ч  в градинката на КАТ, оповестиха от районното кметство. 

На церемонията ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Поканени са и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, депутати, представители на локалната власт, на държавната администрация, някогашните кметове на регион „ Изгрев “. 

Службата ще се води от Белоградчишки свещеник Поликарт, в съслужие с протиерей Антоний Милушев и отци от Българска православна черква.

Район „ Изгрев “ е единственият, който няма храм на своя територия, а самодейността за създаване на храм в региона е от преди повече от 15 години. Изграждането му стартира в края на септември. Кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев и екипът на районната администрация работят по цялостната реализация на храм „ Св. Пимен Зографски “ дружно с Църковното настоятелство, локалната общественост, донори и експерти.  

През 2019 година от Столичния общински съвет е гласувано позволение за основаване на безплатно и безсрочно право на градеж на храма. Арх. Станимир Димитров подари безплатно идейния план за църквата, а арх. Тихомир Казаков даде също като подаяние работния план за построяването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР