Кметът на Радомир Пламен Алексиев иска от Министерството на регионалното

...
Кметът на Радомир Пламен Алексиев иска от Министерството на регионалното
Коментари Харесай

Радомир иска от регионалното министерство 7 млн. лева за реконструкция на водопровода си

Кметът на Радомир Пламен Алексиев желае от Министерството на районното развиване и благоустройство целево финансиране в размер на близо 7 млн. лв. за реконструкцията на довеждащия тръбопровод от помпена станция "Опалово ", заяви общинският пресцентър. До министерството е изпратено писмо, към което са приложени копия на създадения капиталов план и количествено-стойностни сметки.

Реконструкцията на довеждащия тръбопровод е нужна поради непрекъснатите повреди по цялото трасе. За последните 10 месеца те са 47, а броят на скритите повреди даже не може да бъде открит с акуратност. Инженерните изследвания демонстрират, че загубите от помпената станция до контейнер "Ниска зона " възлизат на 40 %.

От пресцентъра на Общината прецизират, че още през февруари тази година кметът Пламен Алексиев е изпратил писма до министрите на околната среда и водите и на районното развиване и благоустройството, както и до регионалната администрация в Перник и ВиК, в които ги сигнализира, че съществува сериозен риск за цялата водоснабдителна система на града. В писмата си той още веднъж е упорствал за незабавни ограничения от страна на отрасловите министерства за осъществяването на спешен ремонт на довеждащия тръбопровод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР