Кметът на полския град Гданск Павел Адамович е починал, съобщават

...
Кметът на полския град Гданск Павел Адамович е починал, съобщават
Коментари Харесай

Почина кметът на Гданск Павел Адамович

Кметът на полския град Гданск Павел Адамович е умрял , оповестяват Би Би Си и " Гардиън ".

Адамович беше тежко ранен с нож в гърдите по време на благотворителен концерт в неделя вечерта.



" Не можахме да спечелим ", сподели полският здравен министър Лукаш Шумовски. Министърът заяви, че лекарите, които са се борили за живота на кмета, са го уведомили, че Адамович е умрял.

По-рано " Гардиън " писа, че поданици на полския град Гданск се редят на опашка , с цел да дарят кръв в помощ на кмета си.

53-годишният Адамович заемаше поста на кмет от 1998 година След нападението той претърпя интервенция, траяла повече от пет часа.

 Снимка 400106
Източник:

Според лекарите кметът е релативно млад и здрав, само че е изгубил доста кръв след офанзивата.

Полски медии оповестяват, че нападателят е 27-годишният гражданин на Гданск Стефан В., който е с престъпно минало. 27-годишният е излязъл от пандиза през предишния месец. След офанзивата нападателят споделил пред тълпата, че упреква някогашната ръководеща партия " Гражданска платформа ", подкрепила кмета, за влизането си в пандиза по обвинявания в принуждение през 2014 година

Адамович е ненавиждана фигура от крайнодесните кръгове, защото пази мигрантите, бежанците и ЛГБТ общността, само че няма доказателства досега, че офанзивата е политически стимулирана.

Стана ясно, че Магдалена, брачната половинка на кмета, е била във Англия по време на офанзивата. Полското държавно управление изпрати аероплан до Лондон, с цел да я върне в Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР