Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож по

...
Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож по
Коментари Харесай

Кметът на Гданск остава в критично състояние след снощното нападение

Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож по време на благотворително събитие. Той е претърпял интервенция, положението му към момента е сериозно.

Нападението в Гданск е било осъществено пред очите на няколкостотин души по време на благотворително демонстрация за набиране на средства за покупката на здравно съоръжение. Атакуван е известният кмет на града Павел Адамович. Той бил атакуван с нож от мъж, до момента в който бил на сцената в края на събитието.
Отидохме с девойките за фойерверките в края на събитието. Кметът приключваше своята тирада и стартира противоположното преброяване за фойерверките, когато щерка ми сподели: " Мамо, виж! Този мъж има нож! И аз видях, че някой пада, само че нямах визия, че това е Павел Адамович. Бяхме толкоз уплашени и с децата бързо напуснахме мястото.  © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Anna Rezulak
Според лекарите положението на кмета е доста съществено и той е бил опериран в университетската болница в града. Нападателят бързо бил арестуван от защитата на събитието, а след това отведен от силите на реда. Според представител на полицията става въпрос за 27-годишен гражданин на града.
Той изкрещя, че е прекарал пет години в пандиза поради опозиционната партия " Гражданска платформа ".
Същата политическа групировка поддържа преизбирането на кмета на общинските избори през октомври предходната година. Сред първите, които изрази състрадание, бе ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, който е някогашен полски министър председател, съосновател е на " Гражданска платформа " и е от Гданск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР