Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев заедно с още

...
Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев заедно с още
Коментари Харесай

Пловдивският районен кмет Ралев привлечен като обвиняем за корупция

Кметът на пловдивския регион "Северен " Ральо Ралев дружно с още едно лице са привлечени като обвинени за корупционно закононарушение. Предстои да им бъде предявено обвиняване. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев.

При този случай има доста прилики със случая "Младост ". Той е необикновен с това, че се наложи да разбираем съвсем всичко непосредствено, което не е добре за следствието, само че в последна сметка резултатът е съществени присъди, въпреки и на първа инстанция. По този случай по ред аргументи съвсем няма юридически коментар, всичко се трансформира в политика. Юридически проблем няма, там всичко е несъмнено, единственият излаз за някои хора е казусът да се трансформира в политически проблем. Има един избран куп олигарси, посредством този случай избрани кръгове желаят да реализират разнообразни ползи. Всяко оклеветяване и компрометиране на проверяващите и прокуратурата усъвършенства ситуацията на един куп други подсъдими и обвинени и затруднява работата на цялата правосъдна система. Живеем в страната на неограничените опциите. Само в нашата страна подсъдими за корупция могат да вършат следствие на зам.-главния прокурор, съобщи Гешев.

Общият интерес на Цветан Василев и Иво Пропкопиев е да си решат репутационни проблеми. Този интерес да си решат проблемите с правораздаването ги кара да си създадат клубове по ползи, разяснява зам.-главният прокурор.

Според него пълномощията на основния прокурор са мощно пресилени. Не ми е известно някой основен прокурор да е извикал някой прокурор и да го е предиздвикал да извърши закононарушение, акцентира Гешев.

Той сподели, че на 99% няма желание да взе участие в надпреварата за нов основен прокурор.

Движим се много бързо и много плътно, чак не мога да обхвана всички случаи, по които действаме. Създадохме положително взаимоотношение с КПКОНПИ, с Министерство на вътрешните работи, с ДАНС. Тези хора са честни и корави, което ме кара да се гордея, че сме сътрудници с тях, съобщи Иван Гешев.

Опитът да бъде смачкана КПКОНПИ ще блокира битката с корупцията по високите етажи на властта. Тя би трябвало да продължи да действа, сподели още Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР