Кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев може да излезе

...
Кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев може да излезе
Коментари Харесай

Гаранцията на пловдивския районен кмет Ралев скочи 50 пъти за 10 дни

Кметът на пловдивския регион " Северен " Ральо Ралев може да излезе от ареста, в случай че заплати 150 хиляди лева гаранция. Това е постановил в четвъртък апелативният спецсъд. Решението е дефинитивно. Десет дни по-рано Ралев бе освободен от първата инстанция против 3 хиляди лева В четвъртък обаче сумата се подвигна 50 пъти.

Ралев е обвинен за това, че е изискал 60 хиляди лева рушвет от строителен бизнесмен, с цел да окаже въздействие върху основния проектант на региона, който пък трябвало да издаде позволение за градеж. В края на май кметът бе арестуван при интервенция на спецпрокуратурата и КПКОНПИ. Разследването против него е стартира след недоволство от предприемача Здравко Ангелов персонално до премиера Бойко Борисов.

" Имаше неприятния шанс да попадне на хора, които имаха смелостта бързо да се свържат с мен. Като сочи тавана нагоре, тоест парите, видяхте какво му се случи ", съобщи тогава Борисов.

От деня на задържането му Ралев е в ареста, въпреки че на едно от съвещанията по мярката му за неотклонение арбитър от апелативния спецсъд изрази подозрения, че районният кмет е бил предизвикан към рушвет.

Във вторник юристите на Ралев желаеха плануваното съвещание да се отсрочи, защото прокуратурата към момента не показала резултати от назначена здравна експертиза. Защитниците настояват, че кметът има жълтеница и не трябва да остава в ареста. В четвъртък резултати от експертизата са били показани. Лекарите са предложили на Ралев да се създадат спомагателни проучвания. В момента се знае, че равнищата на един от жлъчните пигменти – билирубин – при него са четири пъти над нормата. Според юристите Ралев няма по какъв начин да си направи проучвания, в случай че не излезе от ареста. Това може да се случи, единствено в случай че успее да заплати 150 хиляди лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР