Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик,

...
Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик,
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив издаде заповед с указания към градините и яслите

Кметът на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на подписа заповед с инструкции за работата на детските градини, яслите и млечните кухни в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, оповестиха от пресцентъра на общината.

Общинските детски заведения ще възобновят работа идната седмица, на 26 май, при засилен медицински надзор, според напътствията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието.

Няма инфектирани чиновници на обществените домове в Пловдивско

Директорите на детските заведения би трябвало да основат организация за работа, гарантираща живота и здравето на децата, както и това на личния състав.

За приема на децата няма да се изисква здравна записка, а на входа ще се мери температурата и ще ще се прави обзор на всяко дете за признаци. Родителите ще попълнят декларация за осведомено единодушие и за споделена отговорност по отношение на ограниченията в детските градини/ясли.

В първата седмица към личния състав на детските градини и ясли ще се причислят и медицинските лица от учебните заведения, с цел да подкрепят сътрудниците си от предучилищна възраст. За педагогическия и непедагогически личен състав са обезпечени персонални защитни средства, а подготовката на общинските детски заведения стартира още през предходната седмица, напомнят още от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР