Кметът на Пловдив Здравко Димитров продължава да говори по темата

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров продължава да говори по темата
Коментари Харесай

Пловдивският кмет за Колежа: Още от началото беше ясно, че няма достатъчно пари

Кметът на Пловдив Здравко Димитров продължава да приказва по тематиката със стадионите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив). Зико, какъвто е прякорът на градоначалника, съобщи, че още през 2019 година се е знаело, че отпуснатите финансови средства от страната са незадоволителни за построяването на оборудването на " канарчетата ". Както е известно, преди няколко дни някогашният министър председател Бойко Борисов изиска оставката на Димитров, вследствие на което последният напусна партия ГЕРБ.

" Още от началото беше ясно, че няма пари - особено за стадион " Христо Ботев ", няма задоволително пари. Бяха отпуснати 25 милиона, сметката тогава беше 53 милиона. И трябваше или страната да се намеси, тъй като община Пловдив - веднъж дадохме три милиона, след това още 15 милиона. И отново няма да стигнат тези пари, има индексация. Има неща, с които и аз не съм склонен. 
 Кметът на Пловдив: Абсурд! Общината няма да издържи финансово да бъдат приключени и двата стадиона Кметът на Пловдив: Абсурд! Общината няма да издържи финансово да бъдат приключени и двата стадиона
От страната бяха отпуснати 25 милиона за стадион " Христо Ботев " и 12 милиона за " Локомотив ". Стадион " Христо Ботев " е по-голям и би трябвало по-голям запас. Нямаше тогава пари, това ви споделям. И от този момент търсим способи за финансиране. Ако страната не откри финансов запас, община Пловдив не разполага с толкоз пари. Капиталната стратегия е към 30-40 милиона на година, само че вътре влизат пътища, ремонт на детски градини, ясли. Винаги съм го казвал това, постоянно. До министерства съм писал писма, общо съм писал с почитателите, те доста добре знаят. То е ясно. Аз не мога да прикрия нещо, което е ясно. Някой насочва почитателите към мен, тъкмо по този начин е. Но те схващат ясно обстановката каква е, скоро ще имате мотив за нови вести. 
17  Протест поради
Стадионите ще бъдат приключени - щом са стартирани, би трябвало да бъдат приключени. В рамките на моя мандат на стадион " Локомотив " едната естрада е подготвена. Стадион " Ботев " може би ще бъде подготвен за мачове в " А " група - има терен, слагат се седалките, би трябвало да мине комисия, която да ревизира дали всички пропуски са отстранени. Ще предизвикваме комисия, която да следи тъкмо за тези пропуск оттук-нататък ", съобщи Здравко Димитров пред bTV.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР