Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви как ще бъдат разпределени

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви как ще бъдат разпределени
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив категоричен: 25 милиона са за Ботев, 12 - за Локо

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разгласи по какъв начин ще бъдат разпределени парите, които страната отпусна за поправки и създаване на стадионите на Ботев Пд и Локомотив Пд. Както е известно през вчерашния ден на съвещание на Министерски съвет бе решено да не бъде купуван държавен аероплан, а част от парите да отидат за спорта в Пловдив. По този метод страната отпусна 37 милиона лв. за стадионите " Христо Ботев " и " Лаута ".

Димитров показа, че 25 милиона лв. от отпуснатите средства ще бъдат вложени в създаване на " Колежа ", до момента в който " смърфовете " ще получат 12 млн., с които да ремонтират " Лаута ". Градоначалникът бе безапелационен, че информациите, че ще има пари и за другите два отбора в Пловдив Марица и Спартак не дават отговор на истината.

" Вчера на съвещание на Министерски съвет господин Борисов извърши поетия ангажимент и отпусна пари за създаване на спортна общинска инфраструктура. Те са за стадионите " Христо Ботев " и " Лаута ". Парите ще бъдат разпределени по следния метод - 25 милиона ще отидат за оборудването на Ботев Пд, а 12 млн. за това на Локомотив. Двта тима би трябвало да показват планове, след което следва избор на реализатор. Това са естествените законови процедури до започване на строителните действия на двата стадиона. Чуха се спекулации, че част от тези пари ще бъде дадена и на другите два клуба - Спартак и Марица. Който може да обезпечи средства, да го направи. Аз нямам нищо срещу. Не съм поемал ангажимент за тях. Премиерът се отхвърли от покупката на държавен аероплан, с цел да могат да бъдат приключени тези два стадиона, както и за построяването на физкултурни салони в града. Дават се пари и за стадиона в Шумен ", сподели кметът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР