Кметът на Пловдив Здравко Димитров изпрати съболезнователен адрес до семейството

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров изпрати съболезнователен адрес до семейството
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив за кончината на проф. Чирков: Напусна ни една голяма личност

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изпрати съболезнователен адрес до фамилията и околните на проф. Александър Чирков.

В него се споделя:

Опечалено семейство,

С надълбоко огорчение и горест научих за кончината на проф. Александър Чирков. Напусна ни една огромна персона, която посвети целия си живот на медицината.

В този печален за Вас ден приемете моите най-искрени съболезнования. Проф. Чирков беше знаменит и приет експерт, на който откровено се възхищавах.

През професионалната си кариера проф. Александър Чирков се потвърди като величие в медицината и сътвори актуалната школа по кардиохирургия в България. Той извърши първата сърдечна трансплантация в България и дълги години беше шеф на болничното заведение „ Св. Екатерина “.

Проф. Чирков завоюва международна известност и благодарност за потвърдения си професионализъм в областта на сърдечните заболявания, интервенции и трансплантации. Въведе нови стандарти в лекуването на болните и избави живота на десетки хиляди пациенти.

Проф. Александър Чирков работеше за възстановяване на опазването на здравето в Пловдив и откри собствен кабинет в общинската МБАЛ „ Св. Мина “, където даваше съвещания на пловдивчани. Имаше концепция за основаване на кардиологичен център в Пловдив, в който хората да бъдат лекувани на най-високо равнище.

Загубата на такава персона провокира горест у всички и е загуба за медицината.

Поклон пред паметта му!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР